Hoe meet ik mijn polsmaat

Hoe meet ik mijn polsmaat?

Voordat u een armband aanschaft is het van belang om te bepalen wat uw voorkeur heeft.
Draagt u de band graag strak of wat losser om uw pols. Als u deze beslissing heeft genomen kunt u beginnen met meten.

Hoe meet ik mijn polsmaat

Als u heeft bepaald of u een strakke of wat lossere armband wilt dragen gaat u als volgt te werk:

Neem een meetlint en meet de omtrek van de pols over het breedste gedeelte van de pols (over de knokkel). U zorgt dat er geen ruimte zit tussen het meetlint en uw pols.
Mocht u geen meetlint bij de hand hebben neem dan  een touwtje of een lintje. Draai het touwtje om uw pols zo dat er geen ruimte zit tussen het touwtje en uw pols. Zorg er voor dat het touwtje niet in uw huid drukt.
Leg het touwtje vervolgens strak op een plat oppervlak en meet de lengte.

 

Wanneer u de band vrij strak wilt dragen tel dan 1 cm bij de lengte op. Dit is de juiste maat om te bestellen. Wilt u de band iets losser  tel dan 2 cm bij de basislengte op. Voor een zeer losse band telt u 3 cm bij de basislengte op.

Strakkere band

Draagt u de armband het liefst wat strakker om de pols, tel dan één centimeter op bij de lengte die u heeft gemeten. U heeft dan nog voldoende ruimte om de armband comfortabel te sluiten en de band zal strak om uw pols vallen. 

hoe meet ik mijn polsmaat

Lossere band

Geeft u de voorkeur aan een armband die wat losser om uw pols valt telt u twee centimeter bij de eerder gemeten lengte op. De armband zit dan wat losser om uw pols.

Wilt u een zeer losse band om uw pols, tel dan drie centimeter bij de lengte op. De band zal dan zeer los om uw pols zitten. Als u de band nog losser wilt dragen, wees u er dan van bewust dat de band makkelijk van uw pols kan vallen. Wij adviseren dan ook om maximaal drie centimeter aan te houden.