parels in de oester

WAAR KOMEN ZOETWATERPARELS VANDAAN?

Het overgrote deel van de zoetwaterparels worden gekweekt in zoetwater meren in onder andere China, Indonesië en Japan. Alle  zoetwater parels in de handel zijn gekweekte parels. De mosselschelpen worden “geopereerd” en er worden meerdere stukjes epitheelweefsel in de zachte delen van de mossel geplaatst. Hierdoor raakt de mossel geïrriteerd en als een reactie daarop maakt de mossel laagjes parelmoer aan. Zo ontstaat in een periode van 10 maanden tot maximaal 6 jaar een parel die is opgebouwd uit meerdere lagen parelmoer.

De zoetwaterparels bestaan uit massief parelmoer omdat er, in tegenstelling tot zoutwaterparels geen kern is geplaatst in de schelp. De stukjes epitheel weefsel lossen volledig op. Dit is de reden waarom zijn er maar weinig zoetwaterparels perfect rond. Na het oogsten worden de parels geselecteerd op afmeting, vorm en kleur. De natuurlijke kleuren van de zoetwaterparel variëren van  ivoorwit, zalmroze tot lavendel roze en bleek grijs. De binnenkant van de mosselschelp bepaalt de uiteindelijke natuurlijke kleur van de parel.

HOE HOUDT U ZOETWATERPARELS MOOI?

Zoetwaterparels blijven het mooist door ze vaak te dragen. De parels nemen vet uit de huid en vocht uit de lucht op en zullen hierdoor nog meer gaan glansen. Bij het ontbreken van vocht zullen de parels uitdrogen. De parels kunnen niet goed tegen chemische stoffen die vaak voorkomen in parfum, haarlak en in chloorwater te vinden zijn. Ook schoonmaakmiddelen opgelost in water en andere chemische sopjes zullen uw parels doen aftakelen. Doe daarom uw parels pas om wanneer u klaar bent met haar en make-up en weer af wanneer u in bad of onder de douche stapt.

Wij hebben voor u drie prachtige kleuren zoetwaterparels die te verwerken zijn als rekbare armband, geregen op beadalon, of geregen op verzilverd staaldraad voorzien van een slot.

Beide armbanden zijn te  combineren met een zilveren  askraal. U heeft hierbij de keuze uit gesloten of open askralen. Er is een variatie in kralen en sloten.