MC Memorials

Elk leven eindigt met sterven. Iedereen die ons dierbaar is, zal ooit komen te overlijden en toch zijn we hier bijna nooit op voorbereid.

Gedenksieraden zijn vaak een onderdeel van het rouwproces. Een tastbare herinnering om uw overleden dierbare dichtbij u te kunnen dragen.

Onze gedenksieraden en mini urnen bieden de mogelijkheid een hoeveelheid as, haar of een stukje stof als blijvende herinnering nabij u te hebben.

Wij bieden u gedenksieraden van modern tot klassiek. Van staal/leer tot goud.

Naast de gedenksieraden in onze webshop is het ook mogelijk om in een bestaand sieraad as, haar of een stukje stof te verwerken.

Ons doel is u op een open en klantvriendelijke manier te helpen bij het aanschaffen van een tastbare herinnering aan uw dierbare.

Over ons

MC Memorials is opgericht door Marina Balster.

Haar verhaal:

Mijn naam is Marina (Maria Carolina) Balster. Na het overlijden van mijn moeder in 2018 zijn wij begonnen met MC Memorials. Mijn moeder is altijd mijn grootste voorbeeld geweest en omdat ik naar haar vernoemd ben is onze winkel MC Memorials gaan heten.

Tijdens mijn vierjarige opleiding fotografie was één van de opdrachten het fotograferen van een moment  dat je niet over kunt doen. Veel van mijn studiegenoten kozen voor een bruiloft.

Omdat dit niet mijn ding was ben ik verder gaan zoeken en kwam ik op het idee om een uitvaart vast te leggen.

Via een uitvaartorganisatie lukte het mij een begrafenis te fotograferen. De reacties van de nabestaanden waren heel mooi en warm. Ze vertelden mij dat de foto’s hebben bijgedragen aan de rouwverwerking. Door deze reacties heb ik een aantal jaar uitvaarten gefotografeerd.

Nadat ik in de juweliersbranche ben gaan werken is de fotografie wat minder geworden omdat het vaak ad hoc opdrachten zijn.

In deze branche kwam ik al snel in aanraking met mensen die op zoek waren naar een gedenksieraad. Vaak zelfs een sieraad dat niet direct als zodanig herkenbaar was, zoals de bekende asurntjes voor aan een collier.
Mensen willen graag iets dragen wat eigentijds is en vooral iets wat bij hen past.

Toen ik er achter kwam dat er niet zoveel aanbod was van deze sieraden heb ik besloten zelf gedenksieraden te gaan maken. MC Memorials was geboren.

De reacties van klanten zijn zo hartverwarmend, dat het voor mij elke keer weer een eer is om een sieraad te mogen vervaardigen.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe ideeën en vinden het een uitdaging om samen met de klant tot de mooiste creaties te komen om de herinneringen aan hun dierbare voor altijd bij hen te dragen.

Om mij verder te ontwikkelen en klanten steeds beter van dienst te kunnen zijn ben ik vorig jaar gestart met een cursus edelsmeden.

Daarnaast volg ik recent een opleiding rouwverwerking. Sinds het overlijden van mijn moeder merk ik dat ik door bepaalde fases ga. Soms zijn deze fases bij een ander die een dierbare verloren heeft weer heel anders. Dit fascineerde mij. Welk doel heeft rouwen en waarom doet iedereen dat anders, terwijl er ook weer veel overeenkomsten zijn. Met deze opleiding hoop ik mijzelf een stukje inzicht te kunnen geven in mijn eigen verlies en dat van een ander.

Waarom MC Memorials?

Elke klant is anders en heeft vaak specifieke wensen. Wat wij vaak merken is dat mensen behoefte hebben aan persoonlijk contact. Hier nemen wij uitgebreid de tijd voor.

Naast alle producten die u vindt in onze webshop, zijn er voldoende mogelijkheden om sieraden aan te passen aan een persoonlijke smaak.

Wij horen vaak dat een gedenksieraad bijdraagt aan de verwerking van het verlies. Er is ons dan ook alles aan gelegen om een sieraad perfect aan u te leveren.