Ceramic

Ceramic is één van de oudste natuurlijke grondstoffen ter wereld. Het heeft een extreme hardheid, is slijtvast, hittebestendig en non-magnetisch. Het heeft een zeer hoge krasbestendigheid en antiallergische eigenschappen. Naast al deze eigenschappen is het door zijn elegante uitstraling zeer geschikt voor het vervaardigen van sieraden.
De meest gangbare en natuurlijke kleuren zijn zwart en wit. Het voordeel van ceramic is dat deze kleuren kleurecht zijn.

Edelstaal (RVS)

Edelstalen onderdelen zijn roestvrij (RVS) Deze kunnen niet worden aangetast door vocht, transpiratie en zeewater (zouten en zuren). Een huidreactie door irritatie komt zelden voor. Het harde en zuivere staal wordt verwerkt met hoge precisie en heeft een zeer lange levensduur. Edelstaal is een modern en betaalbaar en wordt steeds vaker gebruik om sieraden van te vervaardigen.

Titanium

Titanium is drie keer zo sterk als staal maar wel bijna de helft lichter. Het heeft van nature een grijze of zilverwitte kleur. Titanium is hypoallergeen, zelfs de meest gevoelige huid kan het verdragen. Daarnaast neemt het snel de lichaamstemperatuur over, waardoor het niet koud aanvoelt op de huid. Dit geeft een extra draagcomfort.  

Tungsten carbide (Wolfraam)

Tungsten carbide is een zeer hard en zwaar materiaal, waardoor alle sieraden van dit materiaal behoorlijk zwaar zijn. Hierdoor hebben deze sieraden een stoere, robuuste look. 

Eén van de goede eigenschappen van tungsten is de chemische samenstelling van het materiaal. Die zorgt er namelijk voor dat mensen met een tere huid of allergie voor goud en zilver wel sieraden van tungsten kunnen dragen.