Vergoeding voor een gedenksieraad

Gedenksieraad: vergoeding via uitvaartverzekering

Wist u dat u met een uitvaartverzekering de kosten van een gedenksieraad vergoed kunt krijgen? Toch is niet iedere uitvaartverzekering hetzelfde. Bij sommige uitvaartverzekeringen kunnen er beperkende voorwaarden van toepassing zijn.

We leggen daarom kort uit wat de verschillen uit, zodat u weet waar u aan toe bent:

Kapitaalverzekering: volledige keuzevrijheid

Bij een kapitaalverzekering krijgen de nabestaanden een geldbedrag uitgekeerd van de verzekeraar. Dit geld mag volledig naar eigen wens gebruikt worden. U bepaalt dus helemaal zelf hoeveel u van de uitkering gebruikt voor het aanschaffen van een gedenksieraad.

Sommenverzekering: redelijke keuzevrijheid

Bij een sommenverzekering vergoed de uitvaartverzekeraar de kosten die gemoeid zijn met de uitvaart. U stuurt de factuur op naar de verzekeraar en die gaat over tot vergoeding. Een gedenksieraad valt meestal ook onder uitvaart-gerelateerde kosten, maar het slim om dit wel eerst even controleren in de polisvoorwaarden of door contact op te nemen met de verzekeraar.

Naturaverzekering: geen keuzevrijheid

Als de overledene een naturaverzekering had, betekent dit dat er zeer waarschijnlijk dat u de kosten van een herinneringssieraad, vingerafdruksieraad of as sieraad niet vergoed kunt krijgen. Een naturaverzekering biedt namelijk een vooraf bepaald pakket aan diensten en producten. Een sieraad zit daar eigenlijk nooit bij.

Combinatieverzekering: deels keuzevrijheid

Een combinatie uitvaartverzekering bestaat voor een deel uit een naturadekking en meestal voor een deel uit een vrij besteedbaar bedrag. Dat laatste deel kan gebruikt worden voor een gedenksieraad.

Wilt u meer weten over de vergoeding vanuit de uitvaartverzekering? Neem dan contact op met de verzekeraar of met een kenniscentrum voor uitvaartverzekeringen, zoals Uitvaartverzekering.nl.